Tervetuloa viidakon eläinten keskinäiseen urheilukamppailuun NetEntin pirteässä kolikkopelissä. Kuvitukseltaan Jungle Games-slotti tuo mieleen hieman vinksahtaneet, ehkä astetta rujommat animaatiohahmot, vaikka ne eivät missään nimessä rumiakaan ole. Mistään kesyistä satukirjan eläimistä tämä urheilijaporukka ei todellakaan koostu, joskaan ei peli kovin kiihkeältä ennen panosten asettamista vaikuta. Jungle Gamesin teoreettinen palautusprosentti on 96,6 % . Slotista on mahdollista voittaa 200 000 kolikkoa. Sellaisen summan kertaheitolla saadessaan voittajan olisi todellakin helppo hymyillä, mutta pienemmätkään voitot eivät vedä otsaa rypyille ja mielialaa matalaksi. Jos peli vaikuttaa kitsaasti pihtaavan parhainta antiaan, pelin panosten korottaminen voi auttaa asiaa tai sitten voi vaihtaa pelilajia johonkin toiseen hedelmäpeliin. Ennen sitä on kuitenkin testattava, kuinka viidakon urheilukilvoittelussa käy!

Jungle Gamesin ulkoasu ja äänimaailma

Mittelöt käydään savannilla, jonka kuuman ja kuivan ilman voi melkein aistia tuijottaessaan pelin taustakuvaa, jossa kaartuvat maahan piirretyt juoksuradan viivat. Ruudun edustalla nököttää kolme bongorumpua, joista vasemmalta oikealle katsottuna ensimmisestä voidaan valita automaattipeli, keskimmäisestä pyöräyttää ja oikeanpuoleisesta rumpua kopauttamalla kierroksen maksimitasot ja maksimilinjat astuvat voimaan, mutta pelikolikon arvo on silti valittava erikseen. Tunnelma ei tuo mieleen rehevää viidakkoa, johon pelin nimi viittaisi enemmän kuin Afrikan aroihin. Taustaäänistä muodostuu säännönmukainen äänimatto, jossa siritykset, murahtelu ja etäinen norsun kärsän törähdys seuraavat toisiaan lähes rytmikkäänä kaavana. Pelin symbolit pyörivät viidellä näkymättömällä kiekolla kolmessa rivissä. Urheiluvälineitä kuvaavat pienten voittojen symbolit leijuvat taustakuvan päällä, mutta korkeampien voittojen eläinkuvat on piirretty ympyrän muotoisiin kehyksiin. Pelin scatterit ja wildit ovat malliltaan neliöitä. Pelkkää kuvaakin olisi hauska pällistellä, mutta antoisammaksi muodostuu päästä seuraamaan, mitkä symboleiden eläimistä mahtavat kahmia itselleen palkintoja – ja kahmiiko pelaaja niitä kolikoiden muodossa. Viidakkopelit siis käyntiin!

Panostus: pelitasot, voittolinjat ja pelikolikon arvot

Jungle Gamesin panokset asetetaan valitsemalla voittolinjat yhdestä kahteenkymmeneen, pelitaso väliltä 1-4 ja pelikolikon arvo, joka voi olla 0.02 €, 0.05 €, 0.10 €, 0.20 € tai 0.50 €. Näillä valinnoilla sadaan aikaan hinta yhdelle pyöräytykselle, joka käynnistetään keskimmäisestä viidakkorummusta. Kaikkia pyöräytyksiä ei ole pakko pelata ensimmäiseksi asettamallaan panoksella, vaan voittolinjojen ja tasojen määrää sekä pelikolikon arvoa voidaan säätää vaikka jokaisen kierroksen jälkeen lukuun ottamatta kierrosta, joka aktivoi ilmaiskierrokset. Ilmaiskierrokset pelataan samalla panoksella kuin ne käynnistänyt kierros. Yhden pyöräytyksen hinnaksi kertyy alhaisimmillaan vain kaksi senttiä, korkein panos kierrosta kohden tekee 40 euroa. Norsu töräyttää kierroksen käyntiin rummutuksen säestämänä.

Jungle Gamesin symbolit ja niiden arvot

Symboleiden arvot ja voittolinjojen kuviot saa näkyviin Paytable- painikkeesta pelin vasemmasta laidasta kokonaispanoksen määrän yläpuolelta. Harmaa nappula on naamioitu aika huomaamattomaksi, se esittää ilmeisesti jonkinlaista puista kylttiä tai levyä, johon kirjaimet on kaiverrettu. Viidakkopelien voittopokaali toimii Jungle Gamesin villinä symbolina eli wildina. Voittajat palkitaan mitali-scattereilla.

Kallisarvoisin kilpailija on tietenkin viidakon kuningas punaisissa, paikatuissa nyrkkeilyhansikkaissaan. Jellona on saanut vähän osumaa mustasta silmästään päätellen, mutta kanveesiin asti karvaista kunkkua ei ole kumautettu. Viidestä leijonasta voittolinjojen mukaisessa järjestyksessä maksetaan tuhat kolikkoa, joiden arvo määräytyy voittokierroksen käynnistäneen kokonaispanoksen mukaan. Pöytätennistä pelaava sarvikuono pitää kärkisijaa Jungle Gamesin tuottoisimpien elukoiden kastissa. Viidellä sarvikuonolla voittokassaan sataisi 750 pingispalloa, tai ehkä kuitenkin puhtaasti rahaa. Kolme leijonaa ja kolme sarvikuonoa ovat keskenään yhtä arvokkaita, niistä pelitiliä hyvitetään 25:n kolikon verran.

Gorillat ovat vahvoja eläimiä. Jungle Games paljastaa, mistä ne saavat voimansa. Painojen nostelusta totta kai! Viisi gorillaa jaksaa silti kantaa pelaajalle vain 500 kolikkoa, neljällä gorillalla pyöräytyksiin saa lisäpontta sadalla kolikolla. Koripalloileva kirahvi lienee viskonut palloja koriin läkähdyksiin asti, kun lerputtaa kieltään suupielestään. Viiden kirahvin arvo on vain 250 kolikkoa, joten ne eivät ole kaikkein toivotuimpia esiintyjiä voittolinjoilla. Kilpauinnin ykkönen, hippo pyyhkeineen ja uimalaseineen, pitää perää eläinurheilijoiden arvokisoissa. Viisi hippoa roiskauttaa kassaan 200 kolikkoa. Pienempiä voittoja tämän kolmikon edustajista tulee kolmella samalla eläimellä sentään edes 15 killinkiä. Arvoiltaan pienimpiä symboleja ovat nyrkkeilyhansikkaat, pingismaila ja pallo, painot, koripallo, uimapyyhe ja lasit sekä pilli.

Villin viidakon wild-symbolit

Kuten villeillä merkeillä yleensä on tapana, ne korvaavat kaikkia muita symboleita paisti scattereita myös Jungle Gamesissa. Kun villiäkin villimpi voittopokaali on osallisena voittoyhdistelmässä, voitot tuplataan. Jos voittoyhdistelmä koostuu pelkästään pokaaleista, viidestä pokaalista kertyy voittoa 10 000 kolikkoa, neljästä pokaalista 2500 kolikkoa ja 250 kolikkoa kolmen pokaalin yhdistelmästä. On tietysti totta, että suuret voitot vaikuttavat olevan harvinaisia, elleivät jopa mahdottomia, mutta teoriassa slotin voitot määräytyvät satunnaislukugenaraattorin ohjelmoimina ennalta-arvaamattomassa järjestyksessä, eikä suurten voittojen saamisen pitäisi olla ihan mahdottomuus. Kertavoittoa suurempi mahdollisuus voittojen kasvattamiseen koituu kuitenkin useimmiten pelin erityistoiminnoista, joita käynnistävät esimerkiksi scatterit.

Jungle Gamesin scatter-symbolit

Kiiltävin mitali kelpaisi varmasti jokaiselle Jungle Gamesin osanottajista, samoin kolikkopelin ihmispelaajalle mieluiten viitenä kappaleena, vaikka pelkästään scattereiden muodostamat voittokuviot tuottavatkin paljon pienempiä voittoja kuin wildien muodostelmat. Riittävä määrä mitaleita käynnistää Jungle Gamesin ilmaiskierrokset. Free Spinsien aikana kertyvät voitot maksetaan parhaassa tapauksessa viisinkertaisina. Kolmesta scatterista on iloa, sillä niiden ansiosta pelaaja pääsee tekemään Pick Win-valinnan, jonka vaihtoehtoina ovat ilmaiset kierrokset tai bonusvoitot. Ilmaiskierrokset pelataan ne käynnistäneen kierroksen panoksella ja niiden aikana on vielä mahdollista voittaa lisää pyöräytyksiä.

Jungle Gamesin hyvät ja huonot puolet

NetEntin Jungle Games on näppärä sotti, jonka hahmoissa on tarpeeksi särmää niin, etteivät ne muistuta liikaa lapsille suunnattuja satuhahmoja. Vaikka pelin äänet ovat yksitoikkoisia, ne jäävät helposti taustalle ja jotenkin vain unohtuvat, eivätkä särje korvaa samalla tavalla kuin monen muun hedelmäpelin taustahäly ja shokeeraavan kovat äänitehosteet. Jungle Games sijoittuu suunnilleen keskilinjoilla teoreettisen voittoprosenttinsa suhteen. Palautukset ovat verrattain pieniä, mutta niitä tulee yleensä useammin kuin jos pelin voitot olisivat korkeampaa luokkaa, jolloin mataliakin potteja saattaisi joutua jahtaamaan hiki hatussa. Panostukseen on jätetty hyvin säätövaraa, joten peliin voi osallistua todella pienillä panoksilla, tai kuitenkin halutessaan ja pelibudjetin antaessa myöden lyödä omista voitonmahdollisuuksistaan vetoa lähes sadalla eurolla. On hyvä, että pelaaja voi valita Pick Win-vaihtoehdoista itselleen mieluisan mahdollisuuden bonusvoittoihin tai ilmaiskierroksiin. Silti pelin aihe olisi antanut tilaa lennokkaammalle, villimmälle meiningillä. Animaatiot olisivat nostaneet viidakkokisailun aivan eri tasolle ja tuoneet verkkaisaan peliin enemmän eloa. Bonuspeli on verrattain tylsä, koska siinä ei oikeastaan tapahdu mitään peruspelistä poikkeavaa. Jungle Games on hyvin tehty, mutta siitä tulee mieleen, että aiheen käsittelyssä on ennemminkin alitettu rima tai kaadettu estejuoksun aita sen sijaan, että pelin teemasta olisi otettu koko ilo irti. NetEntin suoritus ei kuitenkaan ole huono, eikä missään tapauksessa hylätty.

Jungle Games on mukava, harmiton videokolikkopeli, josta ei aiheudu kisakuumetta tai verenpaineen kohoamista, vaikka viidakon hikisissä tunnelmissa painitaankin. Pienetkin voitot tuovat lisävoimaa pelisuoritukseen ja kohdalle osuessaan isompi voitto tuntuu samalta kuin sijoittuminen ykköseksi leikkimielisessä urheilukilpailussa. Nyt kun arvostelu päättyy, on hyvä aika aloittaa Jungle Games!